Träning & Motion

I Stora Mellösa har du alltid naturen runt hörnet och Närkeslättens svindlande vägar är perfekta för löpning, cykling och vandring. Här finns även utegym, padelbanor, basketplan och en aktiv idrottsförening som erbjuder ett flertal möjligheter till träning och motion.

Utegym

På Tingstadsvallen finns ett utegym där du kan träna både med kroppsvikt och olika redskap. Utegymmet är gratis att använda men du som vill bidra till skötseln och underhållet kan göra det genom att bli medlem i SMÅ IF.

Padelbanor

På Tingstadsvallen hittar du även två padelbanor för utomhusspel. Bokning av banor sker via Padel Unit.

Basket

Mellan Prästgårdsparken och Solgården hittar du Mellösa Garden där du kan spela basket på utomhusplan. Här spolas även skridskobana på vintern.

Inomhusgym

För tillfället finns inget inomhusgym i Stora Mellösa men nio minuter bort med bil, eller tjugo minuter med cykel, hittar du Solid Gym i Odensbacken. Här kan du träna nästan dygnet runt, alla dagar året runt.

SMÅ IF

Bygdens idrottsförening SMÅ IF erbjuder lagidrott och träning för såväl stora som små. Med SMÅ IF kan du träna fotboll, innebandy, handboll, gymnastik och basket.

Föreningen erbjuder även gruppträning både inomhus och utomhus samt löpargrupper.

För de allra minsta erbjuds Bamsegympa och Bollkul.